Sakarya Meydan Muharebesi 100'üncü Yılı Anma Etkinlikleri

Sakarya Meydan Muharebesi 100'üncü Yılı Anma Etkinlikleri kapsamında Millî Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Atatürk Amfisinde tören ve günün anlam ve önemini belirten konuşma icra edilmiştir.

Türk ordusunu imha etmek ve Ankara’yı işgal etmek için taarruza geçen Yunan ordusu, Sakarya Nehri doğusunda 22 gün süren şiddetli muharebelerde ağır bir yenilgiye uğratılmıştır. Sakarya’da “Başkomutan” unvanıyla Türk ordusunu bizzat sevk ve idare eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, muharebelerin şiddetinden ve iki tarafın verdiği ağır kayıplardan ötürü Nutuk’ta bu muharebe için “Sakarya Melhame-i Kübrâsı” ifadesini kullanmıştır.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde, başta ebedî başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Sakarya’da şehit olan subay ve erlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.